Вода для зволожувача повітря

Яким має бути повітря у приміщенні? Більшість відповість: чистим та свіжим. А про такий критерій, як вологість, практично ніхто й не замислюється. Тим часом цей показник дуже важливий. Для того, щоб людина відчувала себе комфортно, вологість повинна бути на рівні 60-75% влітку і 55-70% взимку.
А як буває насправді? У міжсезоння, коли опалення відключають, а на вулиці негода, вологість у будинку буває вищою за норму. А коли опалення працює на повну потужність, повітря, навпаки, стає надто сухим. Мешканці квартири починають відчувати спрагу, сухість слизових, шкіри, волосся, у деяких з'являється задушливий кашель. Крім того, зайва сухість повітря шкодить дерев'яним меблям і паркету вони зсихаються і деформуються. По кімнаті літає пилюка. Кімнатні рослини відчувають нестачу вологи і починають засихати. Виникає необхідність підвищення вологості повітря до комфортних показників. Для цієї мети існує прилад – зволожувач повітря. Його робота полягає у збільшенні вмісту водяної пари у повітрі.

Функції зволожувачів

Основна функція приладу – підтримувати вологість повітря у приміщенні на заданому рівні. Разом з основною функцією він необхідний для:
  • Зменшення статичної електрики.
  • Профілактики захворювань органів дихання.
  • Профілактика носових кровотеч у дітей.
  • Усунення сухості шкіри та слизових оболонок.
  • Запобігання пересиханню кімнатних рослин.

Які бувають зволожувачі повітря

Існують такі види зволожувачів повітря: холодні, парові та ультразвукові.

У холодний зволожувач вбудований вентилятор, який нагнітає повітря та змушує його проходити через зволожувач (картридж). Вода у картриджі випаровується. Недолік приладу неможливо задавати потрібну вологість повітря, оскільки випаровування відбувається природним способом. Якщо в кімнаті вологість повітря в нормі, холодний зволожувач здатний підтримувати її на цьому рівні.

Паровому зволожувачу для роботи також потрібна вода. У неї занурюється два електроди. При їх нагріванні відбувається випаровування. Порівняно з холодним зволожувачем паровий у кілька разів інтенсивніше випаровує воду. Однак ця інтенсивність може відіграти негативну роль, оскільки вологість повітря може бути перевищена. Паровий зволожувач більше підходить для теплиць та оранжерів, ніж для квартир та офісів. Разом із зволоженням він ще й нагріває повітря і певною мірою є обігрівачем приміщення.

Ультразвуковий зволожувач перетворює воду на дрібні частинки пари за допомогою створення високочастотних коливань. Ця пара проходить через вентилятор і зволожує повітря у приміщенні. Порівняно з попередніми двома приладами ультразвуковий споживає найменшу кількість електроенергії. У прилад вставляється патрон видалення вапна, завдяки чому повітря в приміщенні залишається чистим.

Яка вода потрібна для зволожувача повітря

Є один дуже важливий момент, який часто забувають власники таких приладів. Для всіх типів зволожувачів потрібна ідеально чиста вода.
Особливо очищена вода потрібна для ультразвукового зволожувача. Якщо в такий прилад заливати жорстку воду, він дуже швидко вийде з ладу і вам доведеться або ремонтувати його, або купувати новий.
Щоб зволожувач не зламався - воду необхідно очищати і пом'якшувати. Варіантів тут є кілька.

Воду для зволожувача можна купувати. Напевно, це найпростіший варіант, але він має ряд негативних моментів. По-перше, ви не знаєте якої якості вода розлита в пляшки з гарною етикеткою і наскільки її якість відрізняється від тієї, що тече з-під крана. По-друге, непомірно висока ціна бутильованої води. І третє – її ще треба знайти та купити, а цей час.

Можна займатися дистиляцією води вдома. Не будемо описувати весь процес дистиляції, але скажемо, що цей спосіб досить трудомісткий і енергоємний і собівартість такої води буде ще вище, ніж у покупної.

Найоптимальнішим буде придбати додому побутову систему очищення води – систему зворотного осмосу. Цей фільтр очищає водопровідну воду до ідеального стану.
У воді очищеної зворотним осмосом відсутні всі найдрібніші домішки та розчинені солі, які можуть вивести з ладу зволожувач повітря. Технологія очищення води, застосована у фільтрі зворотного осмосу, настільки ефективна, що очищає воду навіть від бактерій і вірусів!
Встановивши вдома систему зворотного осмосу, ви отримуєте не тільки воду для зволожувача – ви отримуєте постійне джерело чистої води прямо у себе вдома, води для пиття, приготування чаю або кави, для приготування їжі.
Крім користі від такої очистки є пряма вигода. Собівартість води очищеною побутовою системою зворотного осмосу в рази дешевше за покупну бутильовану воду, тому, почавши користуватися фільтром зворотного осмосу, ви почнете істотно економити.
Система зворотного осмосу – це розкіш. Прилад потрібен у кожній сім'ї, щоб підтримувати здоров'я домочадців. І якщо ви подбали про повітря, купивши зволожувач – подбайте і про чисту воду!

Може зацікавити

інші статті

Потрібна допомога?

Залиште свій номер телефону і наш менеджер з Вами зв'яжеться

Підберемо найбільш оптимальне рішення для очищення води.
Ви можете зв'язатися з менеджером по телефону:

Спасибі, заявка прийнята, чекайте дзвінка менеджера. Ми зв'яжемося з вами найближчим часом. (В робочі дні з 9.00 до 18.00)

Купити в 1 клік

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом (в робочі дні з 9.00 до 18.00) для підтвердження замовлення. Будемо раді звертатися до Вас по імені, для цього вкажіть ваші дані.

Ваш номер не є користувачем монобанк. Будь ласка, введіть дійсний номер

Список порівнянь

    Повідомити про наявність

    Вкажіть ел.адресу для отримання повідомлення про наявність товару

    Спасибо Ваша заявка принята! Вы получите уведомление как только товар будет в наличии