Що таке система зворотного осмосу

Системи зворотного осмосу є найкращими на сьогоднішній день для отримання кристально-чистої питної води та займають ведучу позицію в очищенні води на ринках України.

Щоб зрозуміти, за яким принципом система обратного осмосу очищає воду, розсмоктуючи, що це такє.

ОСМОС

Цей процес безперервно відбувається в клітинах живих організмів. Молекули води надходять всередину клітини, яка оточена напівпроникною мембраною. Вода проникає через пори мембрани з розчину з меншою концентрацією розчинених частинок в розчин з більшою концентрацією. Якщо говорити простіше - сіль на себе воду тягне. Тиск, що створюється з боку більш концентрованого розчину, достатній для зупинки процесу осмосу називають осмотичним тиском.

Якщо з боку розчину з більшою концентрацією створити тиск, що перевищує осмотичний, то рідина буде проникати через напівпроникну мембрану в зворотну сторону, при цьому, розчинені в ній частки будуть залишатися в концентраті, цей процес називають зворотним осмосом.

shema_pomp_razvorot_1_ua.jpg

СИСТЕМА ЗВОРОТНОГО ОСМОСУ

Система зворотного осмосу - це багатоступенева система очищення води, де основним елементом, що фільтрує є мембрана зворотного осмосу.

Для видалення більшої частини забруднень у воді і запобігання передчасного засмічення зворотноосмотичної мембрани використовується три ступені попереднього очищення води.

1 ступінь - картридж з спіненого поліпропіленового волокна (PP).

Очищає воду від нерозчинених, зважених часток у воді, таких як: пісок, іржа, глина, крейда, окалина і нерозчинних хімічних сполук крупніше 5 мкм.

2 ступінь - картридж гранульованого активованого кокосового вугілля (GAC).

Очищення води від хлору і хлорорганічних сполук за допомогою гранул активованого вугілля, завдяки великій поверхні зіткнення вугілля з водою очищення води найбільш ефективне.

3 ступінь - картридж брикетованого активованого кокосового вугілля (СТО).

Здійснює доочистку води від хлору і хлорорганічних сполук, усуває 98% вільного хлору з води. Сам по собі служить фільтром механічного очищення 5мкм.

4 ступінь - мембрана обратноосмотическая.

Унікальна технологія мембрани зворотного осмосу дозволяє прибрати з води до 99% можливих забруднень. Діаметр осередків мембрани не більше 0.0001 мікрон. Бактерії і віруси мали б можливість пройти крізь мембрану, якби стиснулися перші в пропорції 1/4000 і останні 1/200. Тому ні найдрібніші частинки, ні розчинені у воді сторонні речовини, бактерії і віруси не можуть проникнути через високочутливу мембрану.

5 ступінь - пост-фільтр, виготовлений з активованого кокосового вугілля.

Мембрана розбиває складні сполуки у воді на більш прості, в результаті чого утворюються гази. Пост-фільтр служить газовідводом, прибирає з води запахи і надає їй свіжий смак. Вода після мембрани зворотного осмосу насичується киснем, має відмінний смак і корисні властивості.

6 ступінь - мінералізатор, до складу якого входять такі компоненти як: цеоліт, кизельгур, окислений алюміній, активоване вугілля з шкаралупи кокосового горіха.

Мінералізатор збагачує очищену воду іонами кальцію, магнію, калію, натрію, заліза, цинку, селену, стронцію та інших елементів, що не тільки покращує смак води, але і робить її біологічно ціннішою.

Чиста, свіжа вода, очищена за допомогою системи зворотного осмосу не містить мікробів і шкідливих речовин, багата киснем і має хороший смак. Компоненти системи виготовлені з харчового поліпропілену.

Технологія зворотного осмосу знайшла своє застосування в різних сферах.

Системи зворотного осмосу добре зарекомендували себе як засоби для опріснення морської води: на морських платформах, великих і малих судах і населених пунктах, розташованих неподалік від джерела морської води. У порівнянні з іншими способами опріснення, зворотний осмос дозволяє забезпечити більшу продуктивність при меншому обсязі і вазі самої установки.

Очищення води зворотним осмосом отримала широке застосування в різних видах промисловості, отримана вода використовується як в харчовій промисловості, так і для технологічних процесів.

Напівпромислові системи зворотного осмосу використовуються в кафе і ресторанах, санаторіях і турбазах, дитячих садах і таборах - всюди, де потрібна вода для громадського харчування. Напівпромислові системи відрізняються зручністю в експлуатації, компактністю, простотою в обслуговуванні і не дорогий вартістю змінних матеріалів. Продуктивність таких систем близько 1 500 літрів / добу.

Побутові системи зворотного осмосу використовуються в квартирах, будинках і скрізь де є система водопроводу. Вартість таких систем дозволяє в найкоротші терміни окупити витрати на покупку очищеної води. Вони легко і зручно розташовуються під мийкою на кухні. Накопичувальний бак і кран на мийку, що поставляються з фільтром, дозволяють швидко набрати потрібну кількість чистої води в будь-який час. Побутові системи зворотного осмосу можуть поставлятися в різноманітної комплектації за Вашим вибором. Залежно від обраної мембрани зворотного осмосу продуктивність такої системи коливається від 180 до 360 літрів / добу. Системи зворотного осмосу можуть комплектуватися різними картриджами попереднього очищення і кранами, які встановлюються на мийку, додаткової сходинкою з мінералізатором, а також помпою (насосом), для правильної роботи фільтру при низькому тиску в системі водопроводу і автоматичної промивки мембрани.

Aqua-ua забезпечить доставку по Дніпропетровську і Україні, монтаж, гарантійне та післягарантійне обслуговування систем зворотного осмосу.

Може зацікавити

інші статті

Потрібна допомога?

Залиште свій номер телефону і наш менеджер з Вами зв'яжеться

Підберемо найбільш оптимальне рішення для очищення води.
Ви можете зв'язатися з менеджером по телефону:

Спасибі, заявка прийнята, чекайте дзвінка менеджера. Ми зв'яжемося з вами найближчим часом. (В робочі дні з 9.00 до 18.00)

Купити в 1 клік

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом (в робочі дні з 9.00 до 18.00) для підтвердження замовлення. Будемо раді звертатися до Вас по імені, для цього вкажіть ваші дані.

Ваш номер не є користувачем монобанк. Будь ласка, введіть дійсний номер

Список порівнянь

    Повідомити про наявність

    Вкажіть ел.адресу для отримання повідомлення про наявність товару

    Спасибо Ваша заявка принята! Вы получите уведомление как только товар будет в наличии